Slumpad post: Lussekatter
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Segnit, Niki: Smaklexikon

| 2012-09-21 kl 07:12 (2012-09-21, 7:12 GMT +2) | 0

Åh vilken bok! Så otroligt nördig 🙂

Jag tror den kommer att användas massor. Det finns inget liknande i vanliga kokböcker så vitt jag vet.

Bara utsidan med alla färger tilltalar mig. Att författaren sen har kategoriserat och gjort ett ”smakhjul” imponerar på mig. Här är någon som har tänkt på smaker massor.

Kategorierna bildar sen kapitel i boken och de ingående ingredienserna delkapitel. Varje sånt inleds med en text kring ingrediensen, såsom tex choklad eller pepparrot. Lärorikt och intressant. Där kan man oxå lätt se vilka kombinationer som hanteras i andra delar av boken så att kombinationerna inte dubblas.

Varje kombination beskrivs sen i olika längd, lite beroende på vad författaren har att berätta. Här vävs det in egna erfarenheter vilket gör att man minns bättre.

En bok som inte bara kommer användas vid direkt matlagning utan kanske mer som inspiration när man känner att man vill utmana sig själv lite, eller bara vill läsa om olika ingredienser.



Kommentera