Slumpad post: Väderstyrd
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Sylan igen

| 2012-09-01 kl 22:54 (2012-09-01, 22:54 GMT +1) | 0

Idag var det återigen syträff i vår lokal. Sex glada sytokar träffades och sydde så det glödde. En tok fick maskinstrul ganska tidigt men ringde en symaskinsgubbe i Tyresö som tog emot och fixade maskinen på en timme. Service!

Vi sydde, ritade, klippte, fikade, åt och babblade om vårt nörderi och lite annat. Härligt att vara med likasinnade tygknarkare 🙂

Joel och Simon kunde inte hålla sig borta och hade nog gärna stannat längre men de hade lite svårt att låta bli att pilla på saker och ting även om de lovade.

Jag hann sy fast dragkedja på luvtröjan till Joel och även fixa lite med luvan, klippte och sydde nästan klart varsin tröja till dem i tygerna från tygresan för någon vecka sen och sen byxa plus tröja som en kollega beställt. Jag och cp:n var inte helt och hållet vänner i början då jag skulle kantabanda idag men det visade sig att jag var den som stod bakom strulet.

Dagens deltagare: AnnKatarinaMarianna, Naida och Cecilia.
Antal symaskiner: 125 kommentarer to “Sylan igen”

 1. […] har jag för andra gången haft syjunta i vår träfflokal. Ett ypperligt sätt att utnyttja […]

 2. Malin skriver:

  Det låter härligt! Att vara på sylan är bland det bästa jag vet och det ger alltid en massa energi och idéer till mer sömnad.

 3. Ingrid Ullberg skriver:

  Låter roligt.Sytt sedan jag nådde ner till trampen på trampmaskinen.Trots det inte 100 år än.Får man vara med?

  • Sue skriver:

   Absolut att du får! Naida Mattsson var med denna gången och jag tror hon tyckte det var jättekul. Om du finns på facebook så kan du gå med i den här gruppen: https://www.facebook.com/groups/269731186378812/ där det finns massa sytokiga stockholmare. Det fixar träffar lite nu och då. Just i vår lokal finns det ingen inplanerad just nu men vi får se om vi kan få till en i november/december. Syfestivalen tänkte jag och Naida fara på iaf. 19 oktober tror jag minsann det är.

Kommentera