Slumpad post: Hört i köket
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Glödlampsbyte

| 2012-08-24 kl 07:06 (2012-08-24, 7:06 GMT +1) | 0

När vi precis skulle lämna Ed för att fara mot Halmstad i somras kom mammas granne och påpekade att ena framlycktan inte funkade. Vi noterade och tänkte att det där fixar vi lätt på en mack.

Tiden gick och av någon anledning skedde det inte automatiskt. Under mitt misslyckade passhämtningsförsök så åkte jag och Joel till Biltema och köpte glödlampan iaf. Det var när vi fortfarande hade semester. Sen fortsatte tiden att gå.

Idag tog jag bil till jobbet för att optimera tiden efter jobbet med inköp och veckohandling. På väg till jobbet kom jag på lampan, kanske var det för att solen nu går ner 20:11 – det börjar bli mörkt.

Så väl framme i garaget tog jag fram instruktionsboken. Dimljusen fick man inte byta själv men strålkastaren. Dock vet jag att helljuset är en annan lampa… Lite oklart.

Såg dock busenkelt ut på instruktionen. Ta bort kåpan, lossa fjädern och ta ut glödlampan.

Hittade kåpan och fick bort den ganska enkelt. Insåg att det ju blir upp och ner och bakifrån så lite svårare. Trångt var det dessutom. Fjädern kände jag ganska snabbt men inte katten fick jag loss den. Fattade inte alls hur det skulle gå till utan att se något. Letade efter ficklampa, hittade en ny utan batteri. Smart av oss! Laddade hem en app till telefonen men det hjälpte bara sådär med ljus. Bytte hand och vips lossnade den och jag kunde få ut lampan och sätta i den nya. Sen skulle fjädern på igen… Tog en stund men till slut gick det. Kåpan var enkel.

Testade för säkerhets skull och det funkade! Mycket nöjd 🙂En kommentar to “Glödlampsbyte”

  1. […] mig att bilen är enögd. Går ju inte. Såg framför mig hur jag (eller John) skulle pressa in ett glödlampsbyte den här […]

Kommentera