Slumpad post: Underhållning
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Surtant

| 2012-08-13 kl 20:52 (2012-08-13, 20:52 GMT +2) | 0

Vi har längre retat oss på grannar med en gul bil som kör lite för fort i vårt område, förbi vårt hus, där våra barn ofta leker. Sa till redan förra sommaren lite mesigt. Inget hände. La in en motion om farthinder som gick igenom och nu har i ett sånt i början av ”vår gata”.

Idag susade den förbi igen. Jag gick igång. Gick bort till huset som ligger en bit bort och sa att jag skulle bli glad om hon kunde köra lite långsammare. Men hon körde minsann inte fort, det kan visst verka så när man står vid sidan och ser på. Jag sa att jag har sett andra bilar som inte åker lika fort. Jo, visst hon skulle tänka på det sa hon men fortsatte försvara sig med att hon inte körde fort.

Jag fick fortsätta förklara att barnen är ute och leker ibland, på framsidan. Det tyckte hon att de inte skulle vara, det kan ju vara farligt. Jo, precis, det är dock INTE en bilväg förklarade jag. Varpå hon sa att även cyklar kan vara farliga. Hon sa att hon ibland köper tunga saker och måste köra förbi huset. Helt ok sa jag, för det får man göra, men då får man krypa fram med bilen – max 5-10 km/h. Hon visste inte hur fort hon körde men inte var det fortare än så.

Jag höll mig föredömligt lugn hela samtalet och gick därifrån väldigt nöjd. Helt förvissad om att jag kommer att få göra om detta fler gånger. Ska peppa andra grannar att göra samma sak så kanske budskapet går in till slut, för jag vägrar vänta på att det ska hända en olycka först.7 kommentarer to “Surtant”

 1. mary skriver:

  😈 nästan så att du skulle ha stått redo med en docka nästa gång hon åker förbi och slängd den mot bilen så kasnke chocken hade fått henne att ändra sitt beteende. 👿

  • Sue skriver:

   Jag kan lova att vi har fantiserat om olika sätt att framkalla den där chocken. Fortsätter hon efter detta så måste vi ju ta ytterligare ett steg i detta. 👿

 2. Karin skriver:

  usch vad jobbigt med fortkörare ”runt knuten”!

  ot:det är intressant med folk som alltid måste försvara sig. in absurdum. och tragiskt på nåt vis.

 3. sandra skriver:

  hade samma problem med en granne när våra kidz var små…ett tag fantiserade jag om att stå bak hörnan och rulla fram en tom barnvagn när hon kom…Henrik stoppade mig dock :mrgreen:

Kommentera