Slumpad post: Raffe på insta #76
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Koppning

| 2012-05-22 kl 21:27 (2012-05-22, 21:27 GMT +2) | 0

Nacken/armen har inte lämnat mig ifred och på crossen förra veckan nämnde en träningskompis kinesologer på Gullmars. Jag mejlade. De ringde,dock var den som lämpade sig för mig placerad vid Thorildsplan. Tackade ändå ja för nu måste det hända något.

Idag var det dax och jag tog mig dit. Han som behandlade mig kunde inte mycket svenska men det var en kvinna med i början som tolkade. Hon berättade att han skulle inleda med massage men sa oxå att det inte är en skön massage. Han inledde med sittande massage av nacken, sen fick jag lägga mig på rygg och han knådade runt. Oftast med ett lakan emellan. Gjorde inte särskilt ont även om han tryckte hårt. Efter 40 minuter var det dax för akupunktur. Några nålar kopplades till en aparat och sen blev jag lämnad själv i 35 minuter. Halvslumrade och njöt av lugn och ro.

Nu var det kvinnan som kom tillbaka och tog ut nålarna och berättade att det var dax för koppning. Hon varnade för blåmärken. Fick återigen lägga mig på mage och så hörde jag hur hon fipplade med en tändare. Sneglade lite och såg att hon fyllde glasburken med varmluft och sen tryckte hon fast den på ryggen. Kändes lite skumt men gjorde inte alls ont.

Sen fick jag ligga där 10 min då hon kom in och kollade läget och sa 5 minuter till. Hon tog bort dem och jag fick vila 5 minuter före jag klädde på mig.

Hon berättade att det sitter djupt, och för att få bort det på lång sikt rekommenderar de 2 besök i veckan under 5 veckor. Kör på sa jag. Nu får jag pussla ihop livet ett tag men om jag blir bra är det helt klart värt det!

Snacka om märken på ryggen dock. Får fundera om jag verkligen vill gå och simma nu…Kommentera