Slumpad post: Frukost och lunch
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Veckans jerka

| 2012-05-11 kl 07:37 (2012-05-11, 7:37 GMT +2) |

Veckans jerka undrar om man upptäckte någon ny författare under 2011. Så jag gick till min läslista för 2011 och kollade igenom.

Jag väljer Sara Lövestam som fångade mig med Udda och sen totalt däckade mig med I havet finns så många stora fiskar. Hemma ligger hennes trea, Tillbaka till henne, och väntar på att få bli läst.

Följer sen förra våren (tror jag) hennes blogg som är riktigt läsvärd. Hon finns på Piratförlaget där hon vann en manustävling för något år sen och på den vägen är det.

Jag tror att hon jobbar, eller har jobbat, som lärare och jag misstänker inom något språk för i Udda briljerade hon verkligen språkligt, i fiskarna är det mer storyn jag fångas av, drivet i den trots att det egentligen inte händer så mycket. Hon är suverän på att bygga upp en stämning i boken som gör att man drivs vidare. Verkar även vara en fyra på g 🙂

Läs!12 kommentarer to “Veckans jerka”

 1. Monika skriver:

  Jag har aldrig hört talas om Sara Lövestam, men när jag kollar upp henne på Boktipset så tror de att jag ska tycka om hennes böcker. Kollade upp lite vad Udda handlar om och den låter verkligen udda och intressant. Får lägga Sara Lövestam på min nyfiken-på lista 🙂

 2. Anna skriver:

  Spännande tips, jag har ännu inte hittat till henne trots att många bloggare har tokhyllat! Tack för påminnelsen.

 3. Boklusen skriver:

  Jag har läst mycket om Sara Lövestam, men inte läst något av henne. Det kanske är dags för det snart?!

 4. Lotten skriver:

  En sådan jag hört talas om men inte läst något av. Bra med tips!

 5. Sue skriver:

  Åh hoppas ni hittar tid att läsa snart. Udda gick mycket lätt att läsa ut, även fiskarna som är lite tjockare. Den har jag fortfarande kvar känslan ifrån och då är det ändå ett år sen jag läste den… 😯

 6. Sara Pepparkaka skriver:

  Ett nytt namn att bekanta sig med, vad kul!

 7. Bokdivisionen skriver:

  Jag har varit sugen på henne länge nu, hoppas få tid snart! Alla hennes böcker verkar intressanta.

 8. Henrik Johansson skriver:

  Spännande, får kolla upp. Låter bra med språklig briljans.

 9. Cassandra skriver:

  Det tog en stund innan jag kopplade att jag har tittat på Tillbaka till henne och funderat på att köpa den. Ska definitivt tänka efter på saken nu 🙂

 10. Leah Alexandra skriver:

  Åh! Hade ingen koll på att Sara Lövestam hade kommit med en ny roman. Den måste läsas!

 11. Kul med nya namn, värt att kollas upp! 🙂

Kommentera