Slumpad post: Samlingen komplett
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Säljare

| 2012-03-27 kl 21:27 (2012-03-27, 21:27 GMT +2) |

Idag ringde min privata telefon. Ett nummer (0500659893) som ringt ett flertal gånger senaste tiden, bara på tider då det inte passat att svara.

Idag passade det hyfsat att svara och jag var lite nyfiken på vem det var. En kvinna från något företag som jag inte minns namnet på (tror inte hon presenterade sig själv när jag tänker efter). Berättar inte syftet med samtalet utan frågar bara om jag fått det oranga kuvertet i lådan. Blir genast mer misstänksam än tidigare. Säger att ja det har jag. Hon försöker skämta lite om att man ju lärt sig känna igen dem nu och att det är svårt att missa med den färger. Jag nappar inte.

Hon frågar om jag bytt fonderna och jag säger att jag tagit ett aktivt beslut om att inte bry mig om det. Hon försöker låta förvånad och att oj då, det är ju inte bra. Jag säger återigen att det är ett medvetet beslut, vi har varit på rådgivningar kring pensionen. Ja, men just sånt här kan vi hjälpa dig med framhärdar hon. Ja, men jag har ju tagit ett aktivt beslut om att jag inte vill lägga någon tid på dessa saker förklarar jag igen. Nu något mer irriterad.

Hon ger sig dock inte utan förklarar igen att de ju kan hjälpa mig med sånt. Visst vill jag prova ett år. Jag förklarar återigen att jag ju inte vill lägga någon tid på detta, och nu har hon redan tagit min tid. Flera minuter. Hon ignorerar mig. Jag andas djupt och förklarar en gång till.

Det går inte in, så jag tackar henne och lägger på. Hör henne prata tills dess att jag trycker på röd lur.

Nu är jag mest irriterad på att jag inte minns vad företaget hette.Kommentera