Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Ryskt på Junibacken

| 2012-03-11 kl 18:48 (2012-03-11, 18:48 GMT +1) | 0

I onsdags var det dags för Familjens Dag igen. Denna dag hade vi bestämt oss för att ännu en gång besöka Junibacken. Eftersom vi tar ledigt en dag mitt i veckan brukar även de mest populära ställen vara relativt folktomma, vilket passar oss utmärkt. Förra gången på Junibacken var det mycket lugnt och skönt.

När vi kom till parkeringen var där lite mer bilar än väntat men inget vi direkt tänkte på. När vi närmade oss entrén var det kö utanför, men vi tänkte att det nog bara var för att det precis skulle öppna. Väl inne gick vi direkt till sagotåget som precis som förra gången var en höjdare (och mindre läskig). När vi kom ut i lokalerna igen var där människor överallt. Joel och Simon sprang omkring som små skottspolar och pillade på allt. Först Villa Villekulla, sen i den helt omgjorda avdelningen med mestadels Skrotnisse-miljöer. Otroligt välgjort och barnen sprang omkring överallt.

Det var inte bara det faktum att det blev mer och mer människor helatiden, utan också att nästan ingen talade svenska. Många pratade finska men mest lät det som ryska. Susanne frågade någon i personalen till slut och det visade sig att ryssarna hade några lediga dagar och det hade kommit massor ryssar – t o m så de var förvånade. Dock, det som förvånade oss mest, var att det var ännu ”värre” på helgerna…

Efter att ha varit i alla avdelningar och köpt lite onödiga prylar i souveniraffären kände vi att  det var dags att tacka för oss. Denna gång slapp vi rusningstrafiken, då vi åkte hem lite tidigare än vanligt.

Ett besök på Bauhaus (Joel följde med mig in och Simon sov med Susanne i bilen) blev det en drive through på McDonald’s och sen en filmkväll med Ice Age, som jag sov mig igenom för andra gången.Kommentera