Slumpad post: Raffe på insta #59
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Telefonen fjärrkontroll till Dreamboxen

| 2012-03-04 kl 11:50 (2012-03-04, 11:50 GMT +2) | 0

Vår digitalbox är en Dreambox. Den är egentligen en liten dator, med Linux som är ansluten till nätverket hemma. Jag hittade Controloid, en app till telefonen som fungerar som fjärrkontroll till Dreamboxen, men inte med IR som en vanlig fjärrkontroll, utan via nätverket. I teorin skulle jag kunna styra den varifrån som helst, bara jag kommer åt internet.

I appen ser jag vilken kanal som är vald och pågående/nästa program på varje kanal. Det går också att pausa, ställa in timers (inspelning) och allt annat man kan göra med en fjärrkontroll. Vissa saker är interaktiva, så de lämpar sig mindre bra om man inte är på plats, men hittills har jag haft användning för appen för att t ex stänga av ljudet eller byta kanal från köket när barnen ska komma och äta… Vad gör man inte för att få använda sig av lite onödigt avancerad teknik för att slippa ganska enkla sysslor? 🙂Kommentera