Slumpad post: Backupstrategi
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Öronproppar

| 2012-02-22 kl 10:09 (2012-02-22, 10:09 GMT +2) | 0

Ibland är det skönt att inte ha en massa ljud omkring sig helatiden. Och om man inte kan få ljuden att försvinna kan man använda öronproppar. Jag brukade använda såna där gula engångproppar, men de är inte så sköna att ha i örat och de stänger ute allt ljud. Jag visste att det finns tvättbara öronproppar i silikon, som bara stänger ute det irriterande ljudet, men var lite osäker på var man hittar såna.

Jag hittade den utmärkta websidan oronpropp.se där utbudet var i princip komplett. Det fanns massor med varianter på proppar och jag valde en variant som kom med en nyckelhållare för förvaring. Mycket smidigt då man då alltid har dem med sig (och hittar dem när de behövs). Jag passade också på att köpa öronproppar för simning som jag dock inte hunnit prova.

De hade också speciella öronproppar för flygning som ska lindra problemen med tryckskillnaderna, något som jag fick mer och mer problem med när jag flög mycket för några år sen. Ska nog skaffa ett par såna innan jag flyger nästa gång.4 kommentarer to “Öronproppar”

 1. Marie skriver:

  Bra tips, här ska kolla runt och se om jag hittar några bra som jag kan ha som alternativ till hörselkåporna i smedjan.

 2. Sue skriver:

  Ah, det är väl en jättebra idé 🙂

 3. John skriver:

  Det bästa med vissa av silikonpropparna är att medans de tar bort mycket av de höga ljuden, tar de inte bort lika mycket av de låga, t ex prat. Klockrent på t ex koncerter o liknande, men kan tänka mig att det är praktiskt när man jobbar i högljudd miljö.

 4. Palle skriver:

  Bra lnlägg om hörselskydd och öronproppar

Kommentera