Slumpad post: Roligheter
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Storstäd

| 2011-10-27 kl 15:16 (2011-10-27, 15:16 GMT +1) | 0

En ny kollega frågade härom veckan hur pass strukturerade vi var hemma hos oss med en qm och en cm. Har aldrig tänkt på det på det sättet men det förklarar varför vi gillar att ha koll på läget. En av sakerna vi planerar in numera är städning. Annars blir båda helt galna på alla saker överallt.

En kväll varje vecka fokuserar vi således på röj och städ och vi har ett schema som snurrar på tre veckor. Två veckor är det bara där nere som vi röjer undan, dammsuger och våttorkar. Den tredje veckan är det båda våningarna, plus sängkläder, toaletter och papperskorgar. Alltså något större jobb.

I söndags körde vi storstädningen (är oftast torsdagar annars men jag har årsmöte i samfälligheten ikväll). Joel och Simon var rejält uppvarvade och fnissade och sprang runt. De hittade sen sin ”säkra” plats – i Simons säng – och dit rusade de när dammsugaren närmade sig eller när något påhittat monster dök upp.

Härligt att se hur roligt de har ihop ibland nu. De börjar dessutom bli väldigt bra på att hjälpa oss med städningen. Inte alltid och inte alltid de vi ber om, men ändå.Kommentera