Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Tur till Farsta

| 2011-07-21 kl 23:25 (2011-07-21, 23:25 GMT +1) |

Har fått lite blodad tand på det där med små utflykter (eller så kanske det är att jag blir galen av att vara hemma). Idag efter sovning så stack John med bilen till Bauhaus och jag och barnen tog bussen till Farsta. Istället för att äta mellis hemma tog jag med så det blev lite underhållning på bussen.

Vi besökte först Panduro där grabbarna försökte hjälpa till att färgsortera lite pärlflaskor, sen sprang de runt på torget – med fokus på fontänen först och sen duvor. Målet var sen BR leksaker där de skulle få köpa något för pengar de fått av mormor. Simon fastnade dock vid entrén och blåste bubblor ett bra tag med Joel botaniserade i butiken (och insåg att han tappade bort mig en gång).

Sen förflyttade vi oss till fordonshyllorna och ungefär då dök John upp. Efter mycket tittande och funderande så kom de fram till varsin lastbil med olika last (bilar, helikopter). I kassan blev det lite dålig stämning mellan barnen så John tog en gallskrikande Simon och gick ut.

Precis utanför träffade vi på en familj från dagis som fått ny bebis och pratade lite. John höll sig som tur var väldigt nära Simon och kunde rycka bort honom från svängdörren i exakt rätt tid, lastbilen klämdes lite men det var bara en liten detalj som lossnade.

Ungefär då fattade vi beslutet att köpa med mat hem istället för att följa ursprungsplanen att äta där. Kvinnan på sushistället såg kaoset och plockade genast fram sin burk med klubbor och sim salabim så satt båda barnen lungt och stilla i väntan på att maten skulle packas ihop. Sushin intogs i hemmet under ganska lugna former.6 kommentarer to “Tur till Farsta”

 1. Sue skriver:

  Ja det måste vi ju såklart göra! Har du gummisnoddar?

 2. Syster Yster skriver:

  Faktum är att sushi ”egentligen” ska ätas med fingrarna – inte med pinnar… Men då ska fisken också vara så färsk att man inte luktar fisk om fingrarna efteråt! Lite svårt när den ska ha varit fryst först… 🙂

 3. Sue skriver:

  Vi tar med gummiband.
  Apropå att frysa fisk är detta inlägg intressant att läsa.

 4. Syster Yster skriver:

  Ja, det var intressant! Jag är som henne när det gäller lax – fryser inte alltid om jag bara ska äta det själv, men bjuder jag andra så följer jag rekommendationerna… 😉 Men bra att veta att odlad fisk egentligen är ’utom fara’; nu ska man bara komma ihåg att kolla om fisken är odlad när man köper den också! All fisk vi ska äta imorgon har iaf varit fryst. 🙂

Kommentera