Slumpad post: Öppna dörrar
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Familjens dag på Kolmården

| 2011-05-19 kl 21:30 (2011-05-19, 21:30 GMT +1) | 0

Igår var det dax för familjens dag igen och den här gången styrde vi kosan söderut mot Kolmården. Kunde inte valt en bättre dag. Helt perfekt väder och få besökare.

När vi kom fram kollade vi dagens tider och insåg att det var ”Bamses värld” som gällde först, sen lunch och efter det inget förrän delfinshowen kl 14. Lite lagom inrutat.

Joel sprang direkt fram till Bamse när han dök upp och kramade om honom. Simon vågade inte gå fram, inte ens när Joel höll honom i handen utan Sue fick bära fram honom och så klappade han Bamses hand ett tag och sen var det ok att ge en kram. Joel gav en till och beordrade Sue att oxå ge en kram 🙂 Sen lektes det massor i Bamsehusen som fanns där.

Lunchen intogs utomhus med fantastisk utsikt. De hade dessutom äggfria köttbullar att välja och man kunde köpa fler när de hungriga barnen ätit upp de som ingick.

På ”Barnens bondgård” fick man gå in bland djuren och klappa dem. Det var svårt att få Simon att inte jaga djuren och till slut var det roligare att klättra på stenar än att klappa (jaga) djur.

Vi tajmade in delfinshowen som var helt suverän och uppskattades av hela familjen. Efter den styrde vi stegen mot årets nyhet – linbanan. Istället för att köra in bilen bland djuren får man nu sväva över dem i en linbana. Otroligt bra gjort och barnen tyckte det var spännande att få flyga omkring i en liten bur. De 28 minuterna det tydligen tar hann inte bli det minsta tråkiga.

Efter detta var vi allihop ganska trötta och vandrade mot utgången. Hann inte passera många djur förrän båda barnen sov djupt. Inte ens ett sista besök i Bamses värld där vi dessutom (återigen) lyckades tajma in Bamse lyckades väcka dem.

Utöver detta såg vi gorillor, tigrar, snöleopard, påfågel, noshörning med mera. Vi avslutade med korv och glass före hemresan.11 kommentarer to “Familjens dag på Kolmården”

 1. sandra skriver:

  Jag tror ni är världens mysigast familj och ni är världens bästa föräldrar!

 2. Sue skriver:

  Tack, vi gör så gott vi kan och vi har fina förebilder vet du!

 3. Syster Yster skriver:

  Jojo! Nästa gång… 😉 Märkligt att det alltid känns som om det är delfinariet som fastnar mest… det är liksom det man själv kommer ihåg! Men det har väl kanske med att göra att det är en ’interaktiv’ show och inte bara nåt som står där och som man tittar på… Låter iaf som ni hade en härlig dag! 😀

 4. Sue skriver:

  Ja, det är det jag minns från tidigt 80-tal då jag var där.
  Vi får boka in en familjens dag i Kvibille i sommar så vi kan köra med en ännu större familj 🙂 Är du förresten sugen på en repris?

 5. Syster Yster skriver:

  Vet du, jag skulle faktiskt kunna tänka mig det! Åtminstone skulle jag vilja återvända till Helly Hansen-butiken! 😉

  Hehe – ett mega-familjens-dag skulle kunna vara kul…;) Återstår bara att komma på ett riktigt bra utflyktsmål!

 6. Sue skriver:

  Då har vi nog bestämt att det blir en repris och en mega-familjens-dag 🙂

 7. John skriver:

  Jag föreslår dock att vi INTE åker till Ullared då… 😯

 8. Syster Yster skriver:

  Jag vet inte det… två flugor i en smäll!? 😈

 9. […] har satt ihop några klipp från familjens dag på Kolmården och lagt på lite medryckande musik. Sjung gärna […]

Kommentera