Slumpad post: Leka med mamma
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Goble, Fiona: Sy monster

| 2011-05-17 kl 10:19 (2011-05-17, 10:19 GMT +2) | 0

Vi leker ju en hel del monsterlekar hemma så den här boken är verkligen klockren. Än så länge har vi inte hunnit eller prioriterat att sy något ur den. Vi bläddrar dock i den lite då och då.

Gillar verkligen upplägget där man först går igenom verktyg, material och tekniker. Enkelt, tydligt och lättfattat. Sen kommer ett antal monster med beskrivningar och sist en mönsterdel.

Varje monster visas färdigt på stor fin bild och det är tydligt vilka material och verktyg man behöver för just det monstret. Varje monster har oxå en svårighetsgrad och storleken anges. Sen ges det flera sidor där man i tydliga steg med bilder beskriver hur man gör mönstret. I slutet finns alltid en ”Kul idé” om hur man kan förändra på ett enkelt sätt.

Mönsterdelarna är i naturlig storlek vilket underlättar enormt – bara att rita av. Vissa mönsterdelar går över båda sidorna och då har man gjort tydliga avslut så att det är enkelt att rita från ena sidan först och sen den andra.

Gillar hur de små monstren dyker upp lite här och var i boken!

Den här boken kommer vi att använda länge och jag tror att det är en helt perfekt bok för barnen att själva lära sig sy från. De bör nog vara lite äldre än våra (2 och 4).



Kommentera