Slumpad post: Ny bild på jobbet
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Snabbare kabel

| 2010-10-26 kl 15:29 (2010-10-26, 15:29 GMT +2) | 0

Den nya hårddisken blev ganska mycket mindre än den gamla. Min tanke var att lägga mer data på nätverksdisken vi har. Det får ju dessutom fördelen att man når datat varsomhelst ifrån. Nackdelen är att nätverket är långsamt.

Varje ny nätverkspryl som köpts på senare tid (router, nätverkshårddisk, switchar) har dock haft stöd för gigabit-nätverk och i och med nytt moderkort fick även den sista delen i kedjan, den stationära datorn, gigabit-stöd.

När jag provade att flytta filer gick det dock bara med 100 Mb/s (bara 10%)… Efter lite efterforskningar insåg jag att min nätverkskabel behövde uppgraderas för att få högre hastighet. Kabeldragningen är ganska omfattande hemma hos oss, så det är även kabelbyten, men det var bara att bita i det sura äpplet och köpa ny kabel på Kjell & Co.

Efter en timmes borrande i väggar, krypande på govlet och hackande i kabelrännor var kabeln på plats och nu går nätverkstrafiken märkbart snabbare.Kommentera