Slumpad post: En helg i Kvibille
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Janouch, Katerina: Systerskap

| 2010-09-16 kl 09:54 (2010-09-16, 9:54 GMT +2) | 0

Inser att jag inte riktigt gillade första delen, men då måste jag säga att det skett ett lyft till andra delen. Jag börjar gilla huvudpersonen mer och mer – även om hon ibland agerar på sätt som för mig är främmande så känns hon mer verklighetstrogen nu.

Ska jag säga något negativt så är det titeln som inte helt och hållet stämmer med innehållet. Visst handlar det om ett systerskap men det är otroheten (från första boken) och det som följer i dess spår som får störst fokus i boken. Inte alls mig emot, så egentligen är det nog inte något negativt.

Gillar vardagsproblematiken, och att få lyssna på hur någon annan tänker i sitt livspussel. Se vad som är lika och vad som skiljer. Allt som får en att fundera över sin egen situation är bra tycker jag och här har man en uppsjö av bra saker att fundera över. Små barn – små problem, stora barn – stora problem inser man t ex  stämmer rätt bra.

Tyvärr hade jag läst på en bokblogg om en sak som avslöjades på sista sidan vilket jag nog helst inte velat veta. Nu längtar jag till nästa bok som jag hoppas dyker upp från Piratförlaget och tydligen ska det komma många böcker om Cecilia. Har dessutom börjat följa Katerinas blogg.Kommentera