Slumpad post: Hundra recensionsexemplar
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Påskkaffe på morgonen

| 2019-04-18 kl 15:24 (2019-04-18, 15:24 GMT +2) | 0

Idag var namnet på meetupen ändrat till Påskkaffe. Jag är ju ledig så först hade jag tänkt skippa men så blev jag ändå sugen och satte klockan på vanlig vardagstid (6.00). Skuttade upp (eller nja…) och duschade en snabbis (orkade inte igår).

Sen tog jag och Raffe en uppfriskande morgonrunda i 2 minus och strålande sol. Så två rådjur och en hare. Givetvis även gott om fåglar – till och med en sädesärla!

Hem och tog en snabb macka före jag drog in till stan med tunnelbanan.

Ämnen som vi tog upp idag:

 • Återrapporter från personliga konferenser. Två hade haft sina sen senast (då en av dem bad om tips) och delade med sig.
 • Vilka verktyg ska man ha? Här är det konsensus om att verktyget är sekundärt egentligen men att det gäller att hitta ett som har det som är viktigt för just en själv.
 • Snabba beslut. Här gällde det att ha principer var nog alla överens om. Tid vs pengar var en faktor till exempel.
 • Födelsedagspresenter. Har någon ett system för det? Visade sig att det egentligen inte var det. Några hade lådor med diverse möjliga presenter men inte så mycket mer.
 • Daglig prioritering. Hur gör man egentligen? Enades nog om att det är svårt, men att man efter ett tag hittar sin lagomdos med saker att göra, och att det ofta är externa saker som styr (större prioriteringar, deadlines etc).
 • Hur gör man när man flera inblandade? Jo, man har sitt eget system som man litar på och sen gäller det att gränssnitten funkar. Flera har en ”shit-list” där det dyker personer man behöver ha extra koll på att de gör vad man bett dem. Gäller såklart både jobbmässigt och privat.

Passade på att kolla Netflix dit och hem, och gick förbi Pressbyrån på hemvägen för att köpa en tidning (presentkort via Klarnaappen för att jag shoppat med kortet. Kvart i 10 var jag hemma igen för en andra frukost. Måste tillstå att dagen känns väldigt lång!Raffe på insta #95

| 2019-04-18 kl 14:56 (2019-04-18, 14:56 GMT +2) | 0

I Halmstad!

 1. Span på Joel och Simon
 2. Springer vid havet
 3. Hoppar som barnen
 4. Lek med tunnel
 5. Fett trött efter bollek
 6. Balans i skogen
 7. Lövlek!
 8. En katt i bastun!
 9. Sniff vid Max
 10. Kan rusa nerför trappan nu
 11. Mys i bilen
 12. Lek före avfärd
Tidigare inlägg:  89, 90, 91, 92, 93, 94


”Ett par bilder”

| 2019-04-18 kl 14:46 (2019-04-18, 14:46 GMT +2) | 0

Älskar verkligen att det är så lätt att ta bilder med mobilen, och att det blir så bra kvalitet (tillräckligt bra oftast). Nu när vi var till Kvibille fem dagar så gjorde vi egentligen inte så mycket som borde generera bilder men jag lyckades ta 1151 bilder (några är iofs skärmdumpar på saker jag vill komma ihåg men iaf).

 • Lördag: Stack iväg före 9 och hade bra tempo och ganska få stopp. Kom fram och hann njuta av både middag och promenad i solskenet!
 • Söndag: Lång morgonrunda med Raffe där jag och John upptäckte nya delar i skogen. Efter lunch drog vi till havet och njöt. Tog vägen förbi Siaglass i Slöinge när vi åkte hem.
 • Måndag: Lång morgonrunda (jag och John) och sen drog jag till Busfabriken med barnen. Fixade nya skor åt Simon och handlade, hämtade upp kusin Daniel och så fikade vi med honom i Kvibille innan John körde in honom till stan igen.
 • Tisdag: Lång morgonrunda med alla fyra. Härlig skog! Tog en sväng till havet igen efter lunch.
 • Onsdag: Kortare morgonrunda med Raffe (endast jag), sen packade vi och pausade före vi drog iväg vid halv 10 eller så. Stannade i Jönköping för lunch, sen hos faster Anna för tidig middag, och sen fastnade vi i bilkö och kom hem vid halv 9.

Katten såg vi tyvärr inte så mycket av. Barnen hade hoppats på att få klappa den men tyvärr missade de tillfällena eftersom den vågade sig in först när vi gått och lagt oss. Tur vi ska dit i sommar igen.

Nu blir det att gå igenom bilderna lite och se om det blir fler bloggposter kring specifika saker vi gjorde (uppdaterar med länkar här då).Raffe på insta #94

| 2019-04-15 kl 22:24 (2019-04-15, 22:24 GMT +2) | 0

Lekfokus!

 1. Lövleken har återkommit!
 2. Sniff på jättedäck (modighetsträning)
 3. Lek på fältet med Simon
 4. Lek med stickad halsduk
 5. Vill busa
 6. Lek med råtta
 7. Sniff på jättedäck
 8. Lövlek
 9. Väntar på bollkast
 10. Lek med råtta
 11. Hopp och lek
 12. Lek med hund
 13. Stor vattenskål
 14. Sniff efter räv
 15. Lek på gräsmattan
Tidigare inlägg:  89, 90, 91, 92, 93


En katt

| 2019-04-15 kl 11:17 (2019-04-15, 11:17 GMT +2) | 0

Sen vi var hos farmor senast har det flyttat in en katt. En katt som inte är van vid hundar. Tillsammans med Raffe som inte är van vid katter. Han är ju inte heller särskilt förtjust i främlingar så första två dagarna skällde han på farmor så fort han såg henne. Suck.

Nåja, katten som blev lite förskräckt när vi intog huset drog ner i källaren och gömde sig. Raffe kände att det doftade och knallade efter. De spanade lite på varandra i omgångar.

När vi sen var ute och gick med Raffe passade Mimmi (katten) på att sticka ut. Sen höll hon sig ute och kom in först på natten. Tidig morgon väcktes vi av att Raffe skällde och hörde kattluckan. Sen höll sig Mimmi ute resten av dagen och först på kvällen vågade hon sig in när vi var ute och gick. Hon hann äta lite innan vi kom hem med Raffe och hon stack ut igen. Lite senare på kvällen såg vi henne kika in genom kattluckan. Raffe var inte sen att reagera såklart, men på natten vågade hon sig in igen.

Raffe passade på kvällen på att äta upp hennes våtfoder. Han som ALDRIG äter ur matskål smaskade glatt i sig…

Fortsättning följer…Ett år med Raffe

| 2019-04-15 kl 10:46 (2019-04-15, 10:46 GMT +2) | 0

Tänk, ett år sen vi hämtade hem Raffe. Den lille valpen som var avvaktande mot så mycket. Vi fick tänka om från att ha värsta planerna där han skulle testa det mesta, till att istället bara landa i vardagliga saker.

Han började med att inte alls vilja ha halsband, men kom över det och då ville han inte gå på asfalt. När det väl gick bra så stannade han då underlaget byttes till plattor och så vidare. Nu har vi övat på många olika saker och han vågar det mesta, med lite träning och övertygande.

Han drack inte ur vattenskålen på någon månad utan hittade någon plats i trädgården där han drack. Han dricker fortfarande helst i något kärl i trädgården men dricker både uppe och nere om han måste.

Han åt som en häst i början för att sen vara skeptisk kring ätandet (om det rör sig om hundmat…), vilket har fortsatt.

Vi har varit ute otroligt mycket mer än vi var tidigare (i alla fall vi vuxna) och det sammanföll med att vi fixade aktivitetsarmbanden.

Vi är gladare som familj på något sätt och alla har vant sig vid att han finns där och det blir oerhört tomt när han inte är hemma. Han är en liten individ som finns där och som gör roliga saker.

Han fick en plats på dagis till slut – något vi inte hade koll på när vi köpte honom – vi chansade på att det skulle lösa sig. Det har varit fantastiskt att veta att han har det bra när vi inte här hemma.

Han har haft några sjukvändor där det började med örat i juli och det blev en tuff vecka där det försämrades snabbt och vi försökte fixa med honom men det inte gick. Skönt när vi fick rätt medicin och det vände. Sammanföll såklart med tokvärme. Sen i mitten av hösten så var det en sväng med diarré och kanske kennelhosta fast vi inte tror det (det var dock många på hans dagis som hade det och han fick vara hemma i två veckor), gick dock över när vi hittade ett foder som han gillade och som är för känsliga hundar.

Han har åkt buss och tunnelbana (inte ofta dock), varit i Halmstad men mestadels hemma med oss.

Han skäller mer än vi önskar, och är sådär på att gå ”duktigt” i koppel.

Han fullkomligt älskar att leka på gräsmattan/ängen och framför allt när Joel och Simon är med. Vilken lycka! Att fånga löv eller snö som kastas är en riktig favorit.

Att det gått ett år, där han bott med oss, det har jag väldigt svårt att förstå. Och att han har varit sådär liten som på bilderna, det finner jag orimligt.

Att han dessutom lyckats instagramma 1392 bilder under sitt första levnadsår är mycket imponerande!Vilken skog!

| 2019-04-14 kl 21:50 (2019-04-14, 21:50 GMT +2) | 0

Vi vaknade rätt tidigt som vanligt och strax före 8 stack jag och John ut med Raffe. Vi testade en stig vi såg igår som vi inte testat tidigare. Vilken skog vi hittade! Otroligt härligt.

Älskar verkligen skog!Vid havet

| 2019-04-14 kl 20:34 (2019-04-14, 20:34 GMT +2) | 0

Solen sken men det var skitkallt, särskilt när det blåste. Vi packade dock ihop oss och drog till Haverdal och havet.

Så fantastiskt öde så här års. Visst såg vi andra men inte så som på sommaren, men så pass få att vi kunde släppa Raffe.

Jösses vad han sprang! Helt fantastiskt underbart att se.

Om barnen hoppade över något vatten, hoppade han efter. Om de sprang någonstans, sprang han efter.

Givetvis blev barnen sugna på att ta av strumpor och skor och vips sprang de alla tre i vatten.Julgran?

| 2019-04-14 kl 14:27 (2019-04-14, 14:27 GMT +2) | 0

I bilen.

– Han hade en kompis som hade en Youtubekanal.
– En julgran?

Garv.86 år

| 2019-04-14 kl 08:57 (2019-04-14, 8:57 GMT +2) | 0

Så gammal skulle mamma ha blivit idag. Hon hann bli 81 och jag förstår inte hur fort tiden har gått. Samtidigt känns det längesen. Tid är som jag sagt tidigare skumt.

Smärtan avtar verkligen med åren som går vilket är en tröst. Och det är fina minnen som tar över, och ger mer glädje än sorg.