Slumpad post: Favoritmössa
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Mycket instagram

| 2019-09-19 kl 07:40 (2019-09-19, 7:40 GMT +2) | 0

Kanske till och med för mycket? Inser att jag lägger en massa tid på Instagram, både att ta bilder dit, lägga upp bilder och att titta på andras bilder.

Samtidigt gillar jag det. En hobby.

Det började för 7 år sen med mitt egna konto. Så förra våren när Raffe flyttade in ville han såklart inte vara sämre, så det blev ett nytt konto. Lite för att inte spamma mitt egna. Han dyker allt upp där lite då och då men inte alltid. Väldigt roligt att göra det som Raffe faktiskt. Ger perspektiv!

Så förra hösten hittade jag eken och blev förälskad. Fick hålla mig för att inte lägga ut bilder varje dag – ibland gick det inte att låta bli. Så vid jul/nyår någon gång drog jag igång ett konto för eken. Dock var hösten finaste tiden så det har inte blivit riktigt lika många fantastiska bilder som jag hoppats på. Däremot hoppas jag det kan dyka upp många tillfällen nu i höst! Skönt att ha saker att se fram emot i höstmörket liksom.

Hösten var fantastiskt vacker förra året så det blev en del naturbilder och när blomsäsongen drog igång märkte jag hur jag ville fota och lägga upp hela tiden. Det var ju så härligt! Jag lyckades väl sådär måste jag säga.

Så en dag skapade jag ett nytt konto. Som jag inte berättade om någonstans. Tänkte att jag skulle testa använda taggar och efter fyra månader har jag över 70 följare. Följer nog fler från det kontot och det är det konto jag lägger minst energi på de jag följer. Kollar ibland. Tänker att jag har det allra mest för min egen skull.

Simon älskade namnet när han fick nys om det och frågar ofta om jag ska lägga ut bilder där om jag fotar något på hundrundor när han är med. Se detaljer handlar det om för mig, jag gör helt plötsligt det när jag varvat ner. Ser det vackra i naturen och förundras över det. Det blev cdtaljr. Håller tummarna för att hösten blir vacker!

Det finns lite tankar på ytterligare konton i bakhuvudet men med helt annat fokus och vi får väl se vad som händer under hösten/vintern.Bättre att vänta

| 2019-09-18 kl 18:45 (2019-09-18, 18:45 GMT +2) | 0

Raffe kliar sig en del, slickar och kliar. Eller slickar sig väl för att det kliar. Så jag ringde veterinären som råkade ha telefontid lite senare och ringde upp. Skrev ut ett recept på klådstillande. Loggade in ett tag senare och kollade först om det fanns hemma i Skarpnäck (gick smidigt via Kronans apoteks chatt). Fanns inte. Så då beställde jag på Apotea som ska leverera i brevlådan före 7.00 imorgon.

Tänkte vara duktig och lägga in kvittot till försäkringsbolaget och kom en bit (hann fylla i namn och id på Raffe, personnummer, namn och telefonnummer för mig) innan jag insåg att jag måste ange vad medicinen heter. Har ingen aning. Såg det lite snabbt och klippte in namnet till chatten.

Loggade in på Apotea (för i mejlkonversation står det bara receptbelagd medicin, inget namn, så även på kvittot) men där finns ingen orderhistorik vad jag kan se. Chatthistoriken finns inte heller att tillgå tror jag (kunde inte kolla för chatten är stängd nu).

Så jag skriver väl upp på min todo att göra detta.Vad är paus för dig?

| 2019-09-18 kl 07:25 (2019-09-18, 7:25 GMT +2) | 0

Morgonkaffe med personlig produktivitet i fokus har dragit igång igen för höstterminen. Förs veckan ställde jag frågan ”vad är paus för dig?” eftersom jag är nyfiken.

För mig kan det vara rätt många saker, lite beroende på vad man pausar från? Listar lite egna tankar och lite från veckans morgonkaffe.

 • En annan förälder/ledare sa att hen gillade scoutmötena för de var så aktiva att hen inte han tänka på annat
 • Att spela kort på kvällen, med tänka ljus och kanske en kvällsmacka eller en kopp te
 • Att gå långsamt och verkligen se på omgivningen (enklare med hund som stannar och sniffar ofta)
 • Vissa typer av träning (någon sa att löpning snarare gav en massa tankar)
 • Att meditera 5-10 minuter mitt på dagen
 • Att ta en rask promenad, eller en långsam (lite olika bud)
 • Att ta en tupplur
 • Att läsa en spännande bok


Hopp efter mat

| 2019-09-17 kl 07:59 (2019-09-17, 7:59 GMT +2) | 0

Eftersom vi är lite begränsade i vad Raffe får äta så försöker vi hitta på roliga saker med torrisarna. En sak är att han får fånga dem. Han tycker att det är superkul! Dessutom är han rätt grym på att fånga dem. Älskar hur skägget rör sig när han hoppar.Halvvägs på nivå 39

| 2019-09-16 kl 19:35 (2019-09-16, 19:35 GMT +2) | 0

Vi jobbar på med pokémons lite nu och då. Inte superhårt men lite lagom underhållande.

I helgen passerade jag halva vägen på nivå 39. Jag kan bara uttrycka min ödmjukhet till de som lyckades nå nivå 40 under första året efter släppet. Nu senaste året (1,5 år?) så har man kunnat få enorma mängder xp genom att bli vän på olika nivåer. Finns de som gått från nytt konto till nivå 40 på ganska kort tid (minst 90 dagar som det tar att bli bästa vänner) genom att maxa det där.

Imponeras även över hur mycket specialare folk får (shiny mest). De måste fånga enorma mängder… Ikväll ryktas det att pokémons från generation 5 ska börja dyka upp!Redo för hösten?

| 2019-09-16 kl 07:59 (2019-09-16, 7:59 GMT +2) | 0

I helgen var det någon morgon med 8-10 grader och jag märkte hur mina fingrar blev lite röda och jag insåg att jag behöver vantar. Joel ska dessutom på vandringshajk nästa helg så vi drog till XXL och shoppade lite igår. Hittade en del som vi behövde.

På söndagen var det vindens tur. Vi tog ner allt som har med höst och vinter att göra. Det som väldigt mycket vinter fick åka upp igen. Likadant med det som varit Joels men som ännu inte passar Simon. Fixade undan lite typiska sommargrejer och totalt så fick vi ihop två kassar att skänka.

Lite najs är att Joel nu i princip nått upp till min skostorlek så han kommer kunna ha mina skor, och de vi köper till honom kan jag eventuellt ta över.

Det är rätt konstigt hur många jackor och skor en behöver… Kanske borde göra en bloggpost om alla jackor så jag får skämmas lite?Den där kroppen

| 2019-09-15 kl 19:49 (2019-09-15, 19:49 GMT +2) | 0

Det händer något med kroppen när man passerar typ 35 tror jag. Den återhämtar sig inte lika snabbt längre och den blir sämre att hantera det ena och det andra.

Min höft och min nacke har ju strulat en del sen strax före den åldern. Jag tränade på bra under några år (2010-2014) och trots det var det aldrig helt hundra. Nu har jag med min senaste naprapat och medlemskap i box tänkt att jag minsann ska får ordning på det.

Genom att gå på regelbundna behandlingar så länge det behövs, och genom att inte träna för hårt utan verkligen lyssna på kroppen. Målet är tex att träna två pass per vecka.

För två veckor sen körde vi rätt mycket knäböj på söndagspasset. Det kändes bra, jag orkade. Trodde jag. Blev såklart helt slut i benen sen, och på tisdagens morgonpass som innehöll en hel del rodd tog ländryggen stryk. Där borde jag har lyssnat mer på kroppen men icke.

Så som jag sa till naprapaten måndagen efter så var jag rätt arg på mig själv. Hade på tok för ont för att det skulle vara roligt. Naprapaten fixade till lite och jag vilade till fredagen. Då var jag verkligen lyhörd för kroppen, trodde jag. Dock visade lördagen att jag var rätt slut i kroppen och idag när jag skulle göra en rörelse med armen brände det till i bröstryggen. Tog ändå morgonrunda med Raffe och det lossnade upp det hela.

Imorgon är det naprapat igen och vi får väl se hur det skrider framåt i höst.Några förbättringsförslag

| 2019-09-15 kl 17:03 (2019-09-15, 17:03 GMT +2) | 0

It-system har jag jobbat med i typ 20 år. Idag skulle jag lägga in kvitton/skadeanmälan för Raffes öron och matallergiutredning. Jag tänkte sammanfatta mina förbättringsförslag här.

 • Det vore smidigt om jag kunde lägga in mitt bankkonto på mitt konto så jag slipper lägga in det vid varje anmälan
 • Det vore smidigt om jag kunde lägga in flera mediciner på samma skadeanmälan (som gäller samma diagnos) som ligger på samma kvitto (halvkul att göra en ny anmälan)
 • Det vore smidigt om jag kunde koppla mina receptutlägg till befintlig skadeanmälan istället för att fylla i allt en gång till (minus några få saker eftersom jag kan välja recept på en del)
 • Det vore smidigt om informationen om mig kunde tas från mitt konto när jag väljer: ”Ja, försäkringen står på mig”. Jag har redan loggat in med bankid liksom och tycker det känns onödigt att fylla i p-nummer, namn, telefon och mail.
 • Det vore smidigt om jag kunde välja mitt djur och slapp fylla i namn och registeringsnummer/chipnummer vid varje anmälan
 • Det vore smidigt om jag i totalsumman på medicinkvittot kunde skriva in decimaler
 • Det vore fint att kunna lägga in skärmdump istället för fil
 • När jag lägger in återbesök så vore det fint att kunna välja det för jag blir osäker på vad jag ska fylla i på ”datum då hunden visade liknande symptom första gången”. Lite svårt att veta när hunden insjuknade oxå i detta fall så det blev datum för första besöket. Eller nja, öron hade han problem med förra sommaren så det har jag fyllt i. Osäker på om jag gjort rätt…
 • Vore trevligt att kunna se sina inskickade anmälan någonstans på sajten

Jag har idag lagt in fyra skadeanmälan på två veterinärbesök. Två av dem hade samma kvitto men olika mediciner…

Jag testade förresten att mejla in alla info och fick ett autosvar att det går fortare via nätet. Nu hoppas jag att det inte räknas som fem anmälningar?

Sen kan jag tillägga att det kanske är bra att de inte lägger så mycket mer tid på sajten för då blir väl min försäkring dyrare? 🙂Årets grönanbesök

| 2019-09-14 kl 15:59 (2019-09-14, 15:59 GMT +2) | 0

I torsdags var det dags för det årliga besöket på Gröna Lund. Tyvärr synkade det med att Cherrie spelade och det drog till sig lite för många ungdomar som oxå ville åka berg- och dalbanor. Men vi överlevde och Simon hann åka Jetline fem gånger (första gången för honom i år – 140 cm). Vi körde lite femkamp (blandad succé…) och åt både mat annat.

Strosade runt och valde att skippa flera attraktioner (vilda musen, snake, insane etc).

Raffe fick hänga hos bästa grannarna och var mycket nöjd han oxå.Bra stämning

| 2019-09-12 kl 08:51 (2019-09-12, 8:51 GMT +2) | 0

Skulle ta blodprov idag på morgonen. De har öppen provtagning 8:15 och ett tag framåt. Var där runt 8 och tog en nummerlapp. En person före.

Dök in några till. En skulle betala men insåg att hen glömt kortet och frågade om swish funkade. Nope. Lösningsorienterad som jag är insåg jag att jag kan betala och hen swisha mig. 2 minuter senare var alla glada igen och sköterskan skulle framföra till chefen att swish nog vore bra att ha för dem.

Så kom en personal från skolan in och tog nummerlapp. Tog ett tag innan hen såg mig och vi började prata. Hen var lite stressad över att hen smitit från skolan för att ta blodprov så jag som var näst på tur bytte lapp med hen. När så nästa var på tur sa hen att jag fick gå före.

Snacka om skön känsla när jag gick därifrån! Tänker att de flesta som var där fick samma sköna känsla och det är ju det vi behöver jobba på! Sprida bra känslor!