Slumpad post: Nyckelringar
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Hängmattemys

| 2021-06-19 kl 16:34 (2021-06-19, 16:34 GMT +2) | 0

För snart fem år sen fick jag en hängmatta i födelsedagspresent och jag älskar verkligen att ha hängmatta. När vi skaffade hund drömde jag om att kunna ligga i hängmattan och mysa. Det gör vi rätt ofta nu faktiskt.

Idag efter morgonrundan var Simon vaken så jag lockade med läsning i hängmattan och vi hann två kapitel före han ville gå och spela. Så en stund hann jag mysa med både Simon och Raffe, sen bara Raffe.

Oerhört nöjd!Ny morgonrunda

| 2021-06-19 kl 15:43 (2021-06-19, 15:43 GMT +2) | 0

Testade ju att cykla iväg på morgonrunda men insåg att jag behöver träna Raffe på det och jag har inte orkat det, så idag valde jag att ta bilen en bit. Satte klockan på fem för att slippa andra människor men främst för att det inte skulle hinna bli varmt.

Myggen höll mig sällskap när jag gick men jag lyckades hitta en hög punkt med fantastisk utsikt över Drevviken och tämligen myggfritt där jag kunde inta frukosten. Underbart!

Avslutade med lite brygghäng i Flaten där solen sken fantastiskt och vindarna blåste bort myggen.

 Frukost vid vattnet

| 2021-06-19 kl 15:17 (2021-06-19, 15:17 GMT +2) | 0

Eftersom myggen var många på skogsrundan testade jag på torsdagen att gå rundan till Ältasjön istället. Väldigt skönt med längre morgonrunda eftersom Raffe är lurvig och väntar på trim (nästa vecka) och lider av värmen.

Myggigt på sina ställen men just frukostplatsen på bryggan bjöd mest på sol och härlig sommarväder.

Tempot på jobbet är högt och det är intensiva dagar så att få dessa pauser är oerhört välgörande.Frukost vid ån med myggen

| 2021-06-19 kl 15:07 (2021-06-19, 15:07 GMT +2) | 0

Veckorna och dagarna flyter ihop inser jag när jag ska tänka tillbaka. Tur att jag har bilderna, kalendern och Google Maps som kan berätta för mig vad jag gjort och var.

I onsdags tog jag och Raffe min favvorunda till frukost. Det var dock lite väl många mygg i skogen, men klart värt det då naturen är fantastisk och ingen annan är ute vid den tiden.

Har insett att jag måste sluta lyssna på min inre röst före jag kommer ut. Den pratar om hur långt det är, hur jobbigt det kommer vara, att det är samma som förut etc. När jag väl kommit igång kommer alla må-bra-hormoner och då försvinner alla såna tankar.Brand i skolbyggnad

| 2021-06-19 kl 14:59 (2021-06-19, 14:59 GMT +2) | 0

I måndags kväll när vi precis skulle sätta oss och äta middag på ute på baksidan hör vi rätt mycket sirener. Vi ser hur vi får notis från 112 och kollar. Det verkar brinna i en av skolans baracker (där Simon gick i fjärde klass).

Barnen tittar på varandra, sen på oss och undrar om de kan cykla dit och kolla.

Spontant ville vi säga nej, men fattade ju att de ville. Dessutom är det så oerhört sällan Simon vill göra något så vi sa ja. Middagen fanns kvar när de 20 minuter senare kom tillbaka. Kan tillägga att det dessutom precis hade börjat regna när de stack iväg.

Oerhört trist då den här byggnaden är en temporär lösning i väntan på att en ny stor skola byggs 500 meter därifrån och ska vara klar 2025 eller så (precis när Simon går ur 9:an).Inte problemfritt

| 2021-06-19 kl 10:14 (2021-06-19, 10:14 GMT +2) | 0

Igår eftermiddag var jag med på ett webinar och lyssnade. Har varit på många såna senaste året och tycker det är intressant att se hur de funkar, och ibland inte.

Igår var det runt 30 deltagare tror jag. Han som höll i trådarna hade lite problem med ljudet (troligtvis för att han hade på musik som gick ut som bakgrund i väntan på att alla skulle ansluta). Han fick byta mikrofon och då gick det att höra honom utan att det bröts. Han introducerade personen som skulle hålla låda (Daniel) och sen drog det igång.

  • De pratade om att göra ett ordmoln via mentimeter och jag som tappat fokus lite undrade var tusan länken var. Till slut frågade en annan deltagare och då la de ut den i chatten.
  • Gick till länken och där stod bara att det inte fanns någon aktiv fråga. Efter en kort stund var det någon som frågade och då kom de på att de missat sista steget. Sen fick vi till ett ordmoln!
  • Daniel kopplade in sin ipad för att kunna rita och började prata lite allmänt om ämnet. Sen skulle han börja rita då fick personen som höll i det informera om att bara halva skärmen syntes. Det gick att fixa ganska snabbt och Daniel kunde börja rita.
  • Helt plötsligt hörs en annan röst (på holländska – Daniel är därifrån) och man ser ikonen för Siri i skärmen. Efter ett antal försök att stänga av funktionen (tex genom att säga ”shut up”) så föreslog någon att han kunde dra ner volymen. Sen gick det fint att rita och prata vidare utan störningsmoment.
  • I chatten kom det lite frågor och personen som höll i det försökte komma in i samtalet och ställa frågorna men Daniel hörde inte. Han hade ju dragit ner volymen… Så efter kanske 5 minuter insåg han det själv när han ställt någon fråga och inte hörde något svar.
  • Dessutom så ser jag efter en stund att en av deltagarna (manlig), sitter utan tröja. I såna här sammanhang är det helt ok att stänga av kameran så tämligen oklart varför han inte gjort det.

Var på ett annat lunchseminarium i torsdags där de som höll det sa minst två gånger att ”tänk om vi hade kunnat ses på riktigt istället”. Snacka om att sänka sig själv i förväg.

Det är svårt att göra saker vi är ganska nybörjare på men jag hade nog förväntat mig att folk på snart 1,5 år borde ha lärt sig mer?

Personligen tycker jag att dessa frågor är superintressanta och kommer jobba vidare med distans, distribuerat och remote och allt vad man kalla det.Blixt, Hanna & Jakob: Uppdraget i London

| 2021-06-17 kl 20:22 (2021-06-17, 20:22 GMT +2) | 0

Första delen om historieväktarna. Läste om den någonstans och beställde för att se om barnen skulle gilla. Simon påbörjade men sa att han inte gillade den. Tänkte dock att vi nog måste ge den en chans som högläsning. Han vägrade typ lyssna så jag sa att då skippar vi. Kvällen efter hade jag letat fram en annan bok men då tyckte han att vi kanske kan testa lite till.

Ett par kvällar senare var jag toktrött och orkade inte läsa så länge. Det slutade dessutom spännande så då tog han boken och läste ett par kapitel medans jag somnade.

Jag läste ikapp dagen efter för att han skulle kunna välja högläsnig eller egen läsning. Han valde högläsning så vi läste ut den och längtar nu efter de kommande två delarna.

Språket känns ganska enkelt och själva historien lagom krånglig. Vi är nog egentligen lite för avancerade för den här typen av böcker men det är rätt najs att läsa dem ibland. Blanda lite.

Själva historien är spännande och jag gillar hur det knyter in i historiska händelser. Gissar att vi kommer sikta på att läsa kommande delar när de nu kommer!

Inser nu när jag googlar lite att jag samtidigt på min storytel reader läser samma författare fast vuxenbok!Sjöblom, Sara: Elsa går inte till skolan

| 2021-06-16 kl 19:57 (2021-06-16, 19:57 GMT +2) | 0

En bok att läsa som vuxen för att förstå lite bättre, en bok att läsa med barn för att de ska känna igen sig lite.

Det gör verkligen ont att läsa den här typen av böcker. Både pga det delvis stämmer för Simon (han kände igen en del men inte allt) och för att det är så många barn som upplever det här.

Dammsuger lite marknaden kring all typ av litteratur för stora och små kring ämnet. Alla ger lite olika typer av insikter och pusselbitar, både för stor och liten.

Helt klart läsvärd!Skaffa fiber, det är bättre

| 2021-06-15 kl 20:49 (2021-06-15, 20:49 GMT +2) | 0

Skaffa fiber, vi måste ha fiber, har det sagts under åren i vår samfällighet. Så det gjorde vi och fick två år gratis bredband när man betalade anslutningsavgiften.

Så givetvis sa vi upp abonnemanget hos Comhem. Vi hade förvisso lite strul med dem för 11 år sen men det är typ enda vändan med större strul. Iofs har vi inte jobbat hemifrån lika mycket så kanske har det varit mer strul än vi märkt.

Så i februari jinxade jag det hela och sen i början av februari hände det igen. Tror att det varit något tillfälle till men kortare.

Så igår eftermiddag dök nätet. Först 23 timmar senare var det tillbaka. Sjukt irriterande att behöva köra via telefonen men glad att den möjligheten finns.Sommaröversikt

| 2021-06-14 kl 07:31 (2021-06-14, 7:31 GMT +2) | 0

Av någon anledning har jag inte funderat så mycket på sommaren i år. Tror inte jag gjorde det förra året heller. Blir lite annorlunda när man jobbar hemifrån, och kanske även för att barnen är större.

Vi gjorde en övning förra helgen med vad man vill göra under sommaren. Inga saker som stack ut direkt. Spela, bada, Liseberg, Grönan och lite så.

I helgen gjorde jag en översikt på hela sommaren så jag mentalt kan ha lite koll. Vi vet ju några saker som händer men i övrigt är det väldigt oplanerat.