Slumpad post: Bamseklubb en dag
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

En annan typ av kväll

| 2019-12-12 kl 22:26 (2019-12-12, 22:26 GMT +1) | 0

Idag kom jag hem efter 5 någon gång. Ganska trött efter en händelserik dag på jobbet, som inleddes med morgonkaffe, och sen innehöll lunch med fd kollega.

Åt typ flingor till middag, tog en runda med Raffe i regnet (log iofs nästan hela rundan för det är så härligt att leka med boll, och de snöhögar som fanns kvar).

Fixade de sista julklapparna med barnen (vid datorn), tog emot hemköpsleverans och sen käkade vi kvällis (efter att faktiskt ha testat tvärflöjten till barnens pianospelande). Fick en chat. Gah! Hade helt glömt bort att vi i valberedningen för scouterna skulle höras. Tio minuter senare ringdes vi via messenger och en timme senare hade vi snackat igenom de roller som behöver tillsättas och gjort en plan.

Så direkt in i Simons säng för att fläta hår och sen läsas. När vi började på nytt kapitel insåg jag att Raffe kliade sig i örat. Kollade. Röd. Suck. Så det blev inte ett nytt kapitel utan örontvätt för Raffe istället. Nu ska medicinen strax in i örat och sen ska jag sova.Läsmutor

| 2019-12-12 kl 08:16 (2019-12-12, 8:16 GMT +1) | 0

Jag har kastat in handduken lite kring att läsning endast sker tack vare lust. Lite för att jag vet att när barnen väl kommer in i läsandet så är det roligt (och lustfyllt). Så jag erbjuder ibland mutor.

Igår utspelade sig följande vid kvällisen.

– Vad skulle ni vilja ha för att det skulle vara värt att läsa varje dag. Säg 20 min, frågar jag.
– Oh! utropar ena barnet
– Alltså jag menade inte att det var mycket. Jag menade att det var … kul.! fortsätter barnet

Själv gapflabbar jag.En ”vanlig” onsdagkväll

| 2019-12-11 kl 20:15 (2019-12-11, 20:15 GMT +1) | 0

Vi hade ett streamat informationsmöte idag på eftermiddagen så jag passade på att dra från kontoret (köpte några julklappar i en butik som ligger vid tunnelbanan) och åkte sen tunnelbana när jag lyssnade. Kollade med Joel om han hämtat Raffe men det hade han inte hunnit så jag gick förbi och hämtade honom.

Väl hemma lyssnade jag klart och sen jobbade jag lite i soffan med Raffe sovande bredvid. Satte en tvätt, fixade middag och insåg att brödet var slut så jag drog igång bak (vi har hittat en ”mjölpåse” där man bara tillsätter jäst och vatten och barnen älskar det). Vi åt och sen drog jag och John på en ex-raid (min andra någonsin) där vi var ett 15-tal vuxna och kanske 5 barn som möttes upp i mörkret och slog ner en pokémon. Sen drog vi vidare till en annan raid och fick den oxå – båda var nya för oss. Hämtade ett par paket och drog hem. Raffe skötte sig över förväntan!

Skön runda och det regnade inte det minsta! Nu står bröden i ugnen, tvätten centrifugeras hör jag och jag har handlat på Hemköps webb med leverans imorgon.Bra tajming

| 2019-12-11 kl 19:53 (2019-12-11, 19:53 GMT +1) | 0

Oftast jobbar jag hemifrån på tisdagar. När jag såg väderprognosen för den här veckan fanns det ingen tvekan om att det skulle bli tisdagen. Snö och strålande sol!

Väntade med Rafferunda tills barnen gick för då börjar det ljusna och sen tog vi en härligt lång lunchrunda. Sjukt underbart!Eddings, David: Stenens väktare

| 2019-12-11 kl 19:47 (2019-12-11, 19:47 GMT +1) | 0

 9789132314889Läste (och köpte) hela serien tidigt 90-tal och minns att jag gillade mycket. Har sparat på serien och hoppats att barnen skulle vilja läsa. Nu föreslog jag att jag skulle läsa högt. Har saknat högläsningen sen vi tappade den förra hösten (vi kollade på tv-serier istället).

Det är lite mycket att hålla reda på i grundhistorien men ändå tillräckligt spännande för att vilja läsa vidare. Vissa delar är lite sega och då tror jag att barnen mest hörde utan att lyssna för att det var så mysigt. Det tog sig dock på slutet ett tag.

Det känns liiiite gammalmodigt med män/kvinnor och jag tänker hur roligt det vore med en sån här ”gammal” story där det var lite mer jämställt.Höjdpunkter i november?

| 2019-12-11 kl 19:42 (2019-12-11, 19:42 GMT +1) | 0

Jag har tidslinjen påslagen i google maps. Varje månad dyker det upp ett mejl.

Susanne, här kommer de senaste höjdpunkterna från din tidslinje

Känns som en fin månad. Jag har varit på besök i Stockholm och i Täby. Täby är besök hos veterinären – typ två gånger. Stockholm bor jag ju iofs i men i stan är jag tämligen ofta eftersom jag jobbar där.

Mer spännande än så var inte november helt enkelt.REKO Stockholm Linje 17

| 2019-12-10 kl 21:50 (2019-12-10, 21:50 GMT +1) | 0

För någon vecka sen var det någon som tipsade om en ny facebookgrupp – REKO Stockholm Linje 17. Tanken är att lokala producenter lägger upp vad de har att sälja, man kommenterar det man vill köpa och betalar. Sen kommer de en bestämd dag och tid och lämnar ut.

Gick givetvis bananas! Fanns ju massa goda saker 🙂

Ikväll var det dags för hämtning. Lite mörkt och kallt men härlig stämning. Nu finns det massa godsaker hemma; honung, yougurt, ost, sill, sylt, korv, senap, majonäs, ägg etc. En hel del blir till julbordet fast jag misstänker att vi inte kommer kunna vänta med allt.Fika i stan

| 2019-12-08 kl 18:50 (2019-12-08, 18:50 GMT +1) | 0

Igår efter morgonrundan med Raffe drog jag in till stan för att träffa min vän Linda. Vi ses extremt sällan. Senast var i Järvsö 2016.

Det härliga med vänner är att det inte känns som så länge sen senast. Vi träffades när vi pluggade i Uppsala så halva livet har vi känt varandra. Galet! Vi var på deras bröllop i Näsåker 2005.

Nåja, vi fikade gott och babblade massor om högt och lågt. Sen tog vi en promenad och jag skjutsade henne till hennes andra bror och så sa vi hej då och jag hoppas att det inte dröjer nästan 4 år till nästa gång!

Kan hända att vi gick in i en butik pga färglada knivar. Vi var dock båda väldigt duktiga och lät bli att köpa något. Ett av ämnena vi avhandlade var just att ha mycket saker, och att det är svårt att få tid att röja/rensa…Ny tandläkare

| 2019-12-04 kl 19:51 (2019-12-04, 19:51 GMT +1) | 0

Vår tandläkare gick ju i pension och ersättare körde ihjäl sig så jag har forskat ersättare lite med hjälp av facebook främst. Och birthday.se för att se så att tipsen jag får inte är nära pension.

Fick flera tips, som var just ett par år från pension. Så avvaktade lite. Hittade en som visade sig bara ta emot vuxna just nu. Så tänkte jag att jag som är nojigast kan gå dit och barnen till Folktandvården i Björkhagen som jag hört massa gott om – men som ligger just i Björkhagen.

Så var det någon mer som bad om tips och då dök det upp en ny tandläkare. Som håller till bredvid Raffes dagis, dvs sjukt nära. Dessutom har han inte fyllt 40 ens.  Hörde av mig till honom och han sa att han hade plats och skulle återkomma med förslag på tider.

Så bet John av en krona, så han fick bli testkanin och kom hem väldigt nöjd. Idag var det min tur och jag fixade till ena framtanden som hade en ganska ful lagning. Ska även tillbaka och laga ett hål om några veckor och då får barnen hänga med på undersökning.

Vore väldigt skönt att kunna landa i det här.De där checklistorna

| 2019-12-02 kl 08:56 (2019-12-02, 8:56 GMT +1) | 0

Jag fixade ju checklistor till hallen och det tog inte lång tid förrän vi började fylla på. Ska ge det ett par veckor till och sen kanske fixa nya. På min saknas dessutom nycklar…

Väldigt skönt att ha dem faktiskt. Känns som att jag kan slappna av lite mer när jag faktiskt har en lista att kolla på.

Vet inte hur mycket övriga familjen faktiskt använder dem men de stör ju inte.