Slumpad post: Lite nya saker
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Yilmaz, Seher: Vad jag pratar om när jag pratar om rasism

| 2021-09-21 kl 19:36 (2021-09-21, 19:36 GMT +2) |

Vilken ögonöppnare.

Skulle vilja ha den som pocket för att kunna bläddra tillbaka och läsa vissa delar igen. Önskar att jag var en sån som kom ihåg det jag läst för jag är så himla sugen på att sprida budskapet vidare men kan inte riktigt återberätta på ett bra sätt. Frustrerande!

Seher jämför en hel del med feminism och det gör att jag ser på det med helt andra ögon. Hon hänvisar till mycket statistik och det är verkligen beklämmande att ta del av många av siffrorna.

Reflekterar lite själv över hur jag agerar i olika forum och jag tror (och hoppas) att jag kommer reflektera mer över strukturer jag tar del av.Stensjön runt

| 2021-09-18 kl 16:19 (2021-09-18, 16:19 GMT +2) |

Ända sen vi testade Stensjön förra sommaren finns den alltid i mina tankar. Så idag slog jag och Anna till med vovvarna. Inget superväder egentligen men det gjorde nog att det blev lite färre besökare. Parkeringen (övre) var nästan full (vi tog sista platsen) när vi kom vid 9.45 men vi misstänker att det var mest bär- och svampplockare som inte gick runt utan höll sig hyfsat nära parkeringen.

Raffe var sitt jobbiga jag och skällde rätt mycket på Tilda som iofs är världens coolaste och bara ignorerar honom men ändå. Han vill verkligen inte att hon ska komma nära mig så jag kan ge henne godis (tror det är det Raffe tänker). Han tar dock mer än gärna emot godis/mat från Anna.

Nåja.

Han kanske vänjer sig om vi gör det ofta.Förstå sin kund

| 2021-09-15 kl 20:23 (2021-09-15, 20:23 GMT +2) |

Idag när jag satt i möte ringde min mobil. Ett mobilnummer. Eftersom det är en del saker som pågår i livet så är det alltid bäst att svara.

Så här kommer några tips till de som tänker att de ska ringa mig.

  • Fråga direkt om jag har tid
  • Säg vem du är, varifrån du ringer och varför jag ska prata med dig – kortfattat
  • Var tydlig med om det är sälj du håller på med
  • Försök inte spela smart
  • Var ärlig och rak
  • Lyssna på mig som kund
  • Tala aldrig om för mig vad jag har som kund idag (och om du mot förmodan skulle göra det, ha inte fel)

Idag var det från Nordic Green Energy förstod jag till slut. Och fick efter att ha frågat tre gånger ”Är detta ett erbjudande eller måste?” svaret att det var erbjudande. Hade fått något i lådan. Som jag kanske hade kunnat titta på om jag inte fått det här samtalet.Hämta paket

| 2021-09-14 kl 16:57 (2021-09-14, 16:57 GMT +2) |

Fick ett paket förra veckan. Hann inte hämta det under veckan utan tänkte ta det i helgen. Blev strax efter 4 före jag kom iväg i lördags eftersom jag beställde sushi först och skulle hämta.

Kom fram till stängd dörr – de stänger fyra på lördagar.

Idag hade vi utvecklingssamtal för Joel och sen beställde vi sushi och i väntan på den så passade jag på att hämta paketet.

Väl hemma hann jag bara sätta mig så plingade det till med ett sms.

Ett paket till. Att hämta. 30 meter från där jag nyss var och hämtade första paketet.Gissningar in för hösten

| 2021-09-12 kl 17:37 (2021-09-12, 17:37 GMT +2) |

Nyheten om att restriktionerna släpper 29 september kom i veckan. Lite oväntat med tanke på att smittan stiger. De hävdar att antalet vaccinerade ökar och då har nått en tillräcklig nivå.

Jag vet inte jag.

Var i Farsta i fredags och det var lite av en chock. Som att det var tillbaka till före pandemin.

Jag tror att det kommer öka igen. Inte så illa som i våras då få var vaccinerade och således fler som blev supersjuka. Men ändå. Tror rekommendationer för att jobba hemifrån återkommer för gissar att kolletivtrafiken kommer bli rätt kaotisk (hur håller man ens avstånd om det är mycket folk?), och att 12-åringar och uppåt kommer få vaccinationer.

Var på kontoret i onsdags och det är sällan jag fått så lite gjort på en dag, sällan så svårt att hitta mötesrum och så vidare. Såklart kul att träffa teamet och andra kollegor, men iaf. Ser max en dag per vecka.

Jag och Sanna skulle gått på GES förra året i oktober. Ombokades till januari och sen till hösten (hade noterat 20 oktober) och fick i veckan mess om att vi kanske skulle ombokas annars var det nu på torsdag. Igår fick jag nytt mess – 11 december är det som gäller nu. Misstänker att det kommer hinna hända saker tills dess.

Vaccinationspass hoppas jag innerligt att man inte skaffar.14-årsdag

| 2021-09-12 kl 17:24 (2021-09-12, 17:24 GMT +2) |

Tänk hur åren går. Joel hade inte ens fyllt ett år när vi renoverade köket, eller hallen (första gången och tapeten är kvar!).

Nåja, igår hade Joel bett att få sova ut till 8.

Strax efter sju kom ett meddelande på Google Home. ”Jag är vaken”.

Så vi fixade ett fikafat och ett ljus och väckte honom med skönsång. Sen gömde jag paketen – minst ett i varje rum och så fick han leta. Vissa var svårare än andra.

I presenthögen fanns Gokartkörning, rock tumbler, mus, google home-klocka, aktivitetsarmband, planscher från kurzgesagt och säkert något mer jag missat.

Vi tog med oss fika ut efter lunchen och hängde i skogen ett tag, sushi till middag och på kvällen blev det tårta och kinaschack! Joel passade på att fixa massor i sitt rum.Äventyrlig flatenrunda

| 2021-09-12 kl 16:36 (2021-09-12, 16:36 GMT +2) |

Typ.

Fjorton hundar (två icke ds) varav en löpte. En liten miss/tankevurpa som visade sig ge lite effekt på vissa i skocken. En hund avvek rätt snart och det visade sig att den sprungit tillbaka till bilen. Gänget som hämtade den kom lite senare till fikat och det blev enormt ljudligt.

En person (med hund) satt en bit ner på berget och fikade och ställde sig efter ett tag upp och frågade när vi går dessa rundor. Stämningen blev sen lite tryckt när hen valde att påpeka att det var i många forum som folk berättade att de var rädda för oss. Aningens fundersam på sanningshalten eftersom jag hänger i rätt många närliggande forum och aldrig hört det nämnas (hundrelaterade poster är nästan alltid kring hundbajs, rymlingar, barn som går med för stora hundar, hundvakt sökes och liknande). Nåja.

Nästan alla vi möter ler väldigt stort och om de inte vet vilken ras så frågar de och tycker det är häftigt med så många. Men såklart finns det säkert de som är hundrädda och som ogillar det.

Raffes syrra var med igen och det är så kul att se hur lika de är, och höra från deras matte hur lika i beteende de är i mångt och mycket.Loppis

| 2021-09-12 kl 16:19 (2021-09-12, 16:19 GMT +2) |

Idag var det återigen loppis i området. Vi var lite lagom engagerade. Tog ner lite grejer från vinden som vi aldrig orkat köra iväg och fick ihop 215 kr iaf!

Nu kommer vissa saker att skänkas till Möjligheternas hus, några läggas i scoutkårens grupp och böcker skänkas till en bokaffär i närheten (Återbruket).Sova i badkar

| 2021-09-12 kl 15:58 (2021-09-12, 15:58 GMT +2) |

När vi gjorde om badrummen funderade vi på om vi verkligen skulle ha badkar. Jag var rätt på kan man säga. Så vi valde att ha ett nere (större) och se till att ha så långt som det fick plats med. Lite längre än det vi hade. Så att det skulle gå att nästan ligga i det.

Underbart!

Jag badar inte superofta men jag njuter verkligen. Fyller upp varmt vatten, tänder ljus och ibland sätter jag på någon musik eller någon pod eller så.

Nästan alltid sjunker jag ner och somnar med öronen under vattenytan. Vaknar orimligt mycket piggare ett tag senare.

Underbart!

Jag vill alltid ha badkar!1000 bilder senare

| 2021-09-11 kl 16:21 (2021-09-11, 16:21 GMT +2) |

Våren 2019 (första med hund som behöver längre promenader) insåg jag hur mycket fint jag såg när jag var ute och gick. Insåg att det inte riktigt kändes rätt att lägga massa såna bilder på min vanliga insta så jag skapade en ny.

Cdtaljr.

Man kan se lite bilder från första året och läsa om vad jag gillade med det. Numera har jag skippat taggar helt och skriver på svenska. Kollar extremt lite på andras bilder från det kontot och lajkar nästan ingenting.

Däremot älskar jag att det gör att jag ser detaljer. Små saker en regnig dag. Det lyfter stunden som lyfter dagen.

Att stanna till, pausa, titta lite närmare. Älskar det tydligen så mycket att jag nu har mer än 1000 bilder på kontot!