Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Bröd med torkad frukt

| 2009-07-24 kl 22:18 (2009-07-24, 22:18 GMT +1)

Ugn: 200 grader

Ingredienser

1 dl krossade linfrön
1 dl rågkross
1 dl vetekli
2 dl grahamsmjöl
1 liter vetemjöl
50 gram torkad frukt
1 paket jäst
2 tsk salt
0,5 msk socker
0,5 liter vatten (37 grader)

Instruktioner

  1. Hacka den torkade frukten
  2. Värm vattnet till 37 grader
  3. Smula ner jästen i en bunke
  4. Häll i vatten och socker
  5. Rör tills jästen löst sig
  6. Blanda sedan i salt, torkad frukt och allt mjöl (totalt 1,5 liter)
  7. Jäs 30 minuter
  8. Baka ut och lägg i formar
  9. Jäs 30 minuter
  10. Ställ in i ugnen (200 grader) i 30 minuter
  11. Pensla med vatten


En kommentar to “Bröd med torkad frukt”

  1. […] tidningspapper (från sin mamma tror jag) och det provade jag. Nu har jag dock slängt lappen för receptet finns här.  Givetvis var Joel med och hjälpte till – något som nu är mer regel än […]

Kommentera