Slumpad post: Bajs
Translate! | Prenumerera! | Kontrollpanel | Logga in 
 

Bergis

| 2009-08-01 kl 14:27 (2009-08-01, 14:27 GMT +2)

Bergis

Arbetstid: 15 minuter
Jäsning: 1 timme
Tid i ugnen: 50 minuter
Antal bröd: 2 limpor

Ingredienser

5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2 tsk salt
1 dl vallmofrön (gärna blå)
3 dl (165 g) dinkelmjöl
ca 11 dl (660 g) vetemjöl

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i degskålen.
  2. Värm mjölken till 37 grader i en kastrull.
  3. Häll mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
  4. Tillsätt olja, salt, dinkelmjöl och vallmofrön (spara lite för dekoration).
  5. Rör ordentligt.
  6. Tillsätt sen lite vetemjöl i taget. Degen ska bli elastisk och inte för torr.
  7. Knåda degen direkt till två limpor som du lägger på en plåt.
  8. Låt bröden jäsa under kökshandduk i en timme.
  9. Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrön.
  10. Sätt på ugnen på 200 grader.
  11. Sätt in plåten i den kalla ugnen, nedre delen.
  12. Grädda i ungefär 50 minuter.
  13. Låt bröden svalna på galler.


En kommentar to “Bergis”

  1. […] blev ett nytt recept som vi testade, Bergis, och som vanligt hjälpte Joel till. Det märks att han kommer ihåg vad vi gjort tidigare i […]

Kommentera