Slumpad post: Lyx
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

NIX och marknadsundersökningssamtal

| 2008-12-04, 10:07

Tänk alla dessa samtal man får från diverse ställen. Senaste veckan är det något marknadsundersökningsbolag som ringt från 046-350800 och velat prata med någon mellan 18 och 65 år. Igår lackade jag ur när de ringde mitt i middagen och frågade var de fått vårt nummer ifrån eftersom vi är med i NIX-registret. Nja, de räknas inte in av NIX eftersom de är ett marknadsundersökningsbolag.

Kan det verkligen stämma??

Jag sa iaf till honom att han kunde skriva in i sitt system att de inte ska ringa oss mer för vi är småbarnsföräldrar och har inte riktigt tid att svara på frågor.

Idag tog jag mig i kragen och kollade på NIX och tyvärr stämmer det…

Spärren hindrar således inte samtal för enkäter, marknadsundersökningar, samhällsinformation, politiska kampanjer, religiös upplysning eller liknande.



4 kommentarer to “NIX och marknadsundersökningssamtal”

  1. John says:

    Jag tycker någon borde uppfinna en telefon som kan slå mot t ex hitta.se när någon ringer så man kan se vem det är utan att ha dem i telefonboken.

    En annan sak som jag tycker telefonen borde stödja är att man kan ange ämne när man ringer någon – som alltså denne någon kan se innan han/hon svarar.

    Möjlighet att sätta “presence” vore också bra. Att man t ex kan ange att man är “upptagen” och även sätta upp regler för hur det ska hanteras (t ex släppa igenom vissa i telefonboken men avvisa andra samtal).

    Tycker överlag att det är konstigt att telefonin inte utvecklats mer än den gjort. Vi har fått t ex IP-telefoni etc, men tjänsten som sådan har inte utvecklats nämnvärt sen nummerpresentationen kom…

  2. sandra says:

    046….det är ju mitt riktnummer 😛 …jag hatar oxå alla undersökningssamtal och skit som ringer hela tiden

  3. Deelia says:

    Det ör bättre att skaffa hemligt nummer… DÅ slipper man nästan alla samtal…. Förutom där man redan är kund…..

  4. Sue says:

    Det så klart 🙂

Kommentera