Slumpad post: Recensionsexemplar
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Visar sidor från året .

Årets mest gillade

| 2016-12-31, 15:51

Förra året dök det upp en tjänst där man kunde se vilka av ens inlägg på Instagram som gillats mest. Samma finns för i år 🙂

Jätteroligt att se faktiskt. I år har jag fler inlägg, 226 kontra 192 förra året och bra många fler likes (6606 vs 4074).

  1. På väg till skolan
  2. Solen som lyser in under blodlönnen
  3. Linneduk på linnebröllopsdag
  4. Färgglada paraplyer lyser upp regnig dag
  5. Familjen på årliga grönanbesöket
  6. Nyklippt
  7. Jag och Joel på Halloweendisco
  8. Färgglada träningsbyxor
  9. Jag och Joel på scoutpaddling

2015 (192 p, 4074 l)



I Halmstad

| 2016-12-30, 21:07

6:06 gick tåget från Stockholm och strax efter 11 klev vi av i Halmstad (efter byte i Göteborg). Som vanligt mulet när vi är på den här sidan.

En av kusinerna låg tyvärr och kräktes natten till idag så vi får se om vi vågar träffa dem. Idag gjorde vi det inte iaf utan spenderade en soft dag hemma hos barnens farmor. Spelade, åt, sov och vilade och givetvis blev det en pokénad. Det var nostalgi eftersom vi började spela här i somras och då verkligen inte hade någon koll. Nu lyckades vi ta gymet (det enda) som finns här flera gånger (både på väg till och från affären).



Snipping tool – skärmdump

| 2016-12-30, 10:10

Jag tar ofta skärmdumpar på saker på skärmen, både privat och på jobbet. Har sen länge använt paint till detta, när vi för 1,5 år sen gick över till mac på jobbet fanns inte paint och jag fick lära mig mysko kombinationer av tangenter för att kunna ta skärmdumpar. Motvilligt till en början men nu har jag vant mig och gillar.

Så var jag hos en kund och en annan konsult där behövde hjälp för första gången. Hen bad mig ta en skärmdump och jag öppnade paint. Hen ville promt visa Snipping tool. Jag var lite motsträvig då jag testade det för ett antal år sen och det var alldeles för omständligt. Men hen gav sig inte och jag testade.

Väl hemma kollade jag om programmet fanns på hemmadatorn och det gjorde det. Mejlade konsulten dagen efter och tackade för att hen insisterat!

(just denna skärmdumpfick dock bli paint)



Bad, pokémons och på väg

| 2016-12-30, 9:01

Igår stack vi till Tyresöbadet på förmiddagen tillsammans med några ur Havannas familj. Två timmar i sköna varma bassänger gjorde gott (och några snabba åk i rutschkanan).

Sen hämtade vi Joels kompis från schackträning. Vi åt lunch, jagade pokémons och det var en rätt soft dag. När Noah hämtats så packade vi inför Nyårsresa till Halmstad och imorse ringde klockan före 5 då bussen vi skulle ta gick 5.20.

Nu sitter vi på tåget och har en knapp timme kvar till Göteborg.



Sahlin, Pär: Agaton och kärlekskriget

| 2016-12-29, 16:08

Den här delade Simon upp på två kvällar och ger den 9/10.

Gillade den här bäst av de tre tror jag. Kanske för att man lyfte på viktiga frågan att allt kanske inte behöver vara som det varit tidigare. Särskilt när det är enda anledningen, att det alltid varit så.

Här ser vi exempel på att det går att bryta såna mönster!

Garvade lite när Rand-Ulf nämnde en företrädare på posten, Grand-Alf.

Skulle gärna se den här världen utökas med fler och längre böcker. Tror det vore rätt häftigt för de som börjar läsa att veta att det finns svårare läsutmaningar om samma värld. Sen vill jag såklart veta mer om hur allt detta började!



De små äggen

| 2016-12-28, 22:45

I julklapp av Johns syster så fick vi ägg från hönsen vi skjutsade dit i somras och fyra gav vi till Havannas familj eftersom de hade kycklingarna hela sommaren så det blev två kvar. Barnen gillar inte ägg så jag och John fick varsitt.

Jag kokade mitt och John stekte sitt. Otroligt gulligt! Och goda var de dessutom.



Mer pokémonjakt

| 2016-12-28, 22:39

Under ledigheten har vi varannan dag tagit oss till utegymet och idag var det dags igen. Hela familjen hakade på (man får ju steg i pokémon GO!).

Vädret var heeeelt fantastiskt. Vi tog en liten omväg på väg hem för att passera några extra pokéstops, och efter att ha käkat lunch och donat lite tog vi oss till ett fik i Skarpnäck där vi fikade och pokémonade (lucky egg, lure module, insence och evolve). Sen hämtade vi paket på Ica och mötte upp med Havanna som hakade på hem till oss (jag fick vara pokésnurrare på hemvägen då de sprang och lekte). Sen lekte de fram till 8 då H hämtades. En tämligen härlig dag!



Fotokalender för 2017

| 2016-12-28, 22:31

Vi gör ju en fotokalender till väggen varje år (och till farmor) och ifolors panormakalender är en favorit fortfarande. Råkade se att deras rea slutade imorgon så jag tog mig i kragen och började skrolla igenom årets bilder.

I första valomgången blev det 110 bilder, som till omgång två kom ner till 35. Då valde vi tillsammans. Klart! Tror aldrig det har gått så smärtfritt men jag har fått en ganska bra rutin med att välja ut ett större gäng och sen minska det. Sen behöver inte bilderna vara perfekta 🙂

Utmaningen är att så långt det går ha en bild i den månaden som den togs i. En månad fuskar vi för i år. Sen har vi lite andra krav som jag skrev om förra året.



Stark, Ulf: Djur som ingen sett utom vi

| 2016-12-28, 7:55

Alltså, den här boken är genial! Ulf Stark var på releasefesten för Bladen brinner och då var jag lite skeptisk mot den men så fick jag den som vinst och nu har vi läst.

Vi älskar den! (åldrar 7,5 år, 8 år och 42 år)

Djurens namn, bilderna, texterna. Allt!

Alltså man bara ler och jag är övertygad om att ju mer man läser den desto mer underfundigheter kommer man att se.

Djur som Daglingen, Vadfisken, Krakanen, Celansetten och massa fler får man läsa om.



50 sekunder

| 2016-12-28, 7:28

Barnen hade lite kompisar över igår. De lekte i vardagsrummet och byggde kojor av filtar och soffkuddar. När vi just skulle sätta oss vid middagsbordet kom jag på det och frågade om barnen hade städat undan.

De hann precis börja gnälla om att deras kompisar inte städat när jag tittade på micron och såg att vi hade 50 sekunder tills den pep.

– Hinner vi röja tillsammans innan micron piper ropar jag i samma stund som jag vänder runt och rusar ut i vardagsrummet?

Övriga tre rusade efter och vi hjälptes åt så gott det gick och rusade tillbaka till köket och samtidigt som vi kommer in så piper micron.

50 sekunder!